Social

#poluare #incalzire globala #criza economica

Jumatate din populatia lumii ar putea ramane fara apa pana in 2025

Criza economica si incalzirea globala ar putea saraci jumatate din populatia globului in urmatorii 10 ani. Trei miliarde de oameni ar putea apoi ramane fara apa conform celui mai mare studiu pe termen scurt realizat pana acum.

Studiul, finantat de mai multe orgazinatii importante cum ar fi UNESCO, Banca Mondiala si Fundatia Rockefeller, cuprinde 6.700 de pagini in care detaliaza efortul de talie mondiala necesar pentru a evita pronosticul pesimist.

In lipsa unor planuri importante de dezvoltare, "miliarde de oameni vor fi condamnati la saracie si mare parte din civilizatie va intra in colaps" avertizeaza studiul citat de Cotidianul.

Recesiunea si incalzirea globala ar putea periclita accesul la apa potabila a trei miliarde de oameni pana in 2025. Cresterea populatiei si poluarea resurselor de apa alaturi de urbanismul excesciv ar putea provoca pandemii mondiale devastatoare. 

Cresterea crimei organizate ar urma sa fie un alt efect al crizei economice. Jumatate din omenire ar putea fi amenintata de somaj si  violente. In urmatorii 10-15 ani, veniturile obtinute din crima organizata ar putea ajunge la trei trilioane de dolari, de doua ori mai mult decat suma bugetelor militare ale tuturor tarilor.

Studiul "State of the Future" ("Starea viitorului") a fost realizat de 2.700 de experti din intreaga lume si urmeaza sa fie prezentat luna viitoare, scrie The Independent.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea