Social

#subventie #intretinere #bucuresti

Jumatate din bucuresteni vor plati gigacaloria mai scumpa cu 250%!

Suspendarea subventiei la caldura in capitala ar mari pretul gigacaloriei de doua ori si jumatate. Primarul Sorin Oprescu vrea sa pastreze subventia pentru jumatate dintre bucuresteni.

Eliminarea subventiilor la apa calda si caldura este una dintre masurile mentionate de Traian Basescu in discutiile cu FMI, masura avand ca scop reducerea deficitului bugetar.

Presedintele Ligii Habitat , Mihai Mereuta, sustine faptul ca subventiile "la gramada" nu sunt corecte, pledand pentru un sistem mai performant de inspectie sociala.

"In Bucuresti, disparitia subventiei ar insemna 250% crestere a pretului gigacaloriei, de la 119 lei la 298 lei", spune Mihai Mereuta, citat de Realitatea.net.

Mereuta a declarat ca, inainte de renuntarea la subventii , trebuie desfasurata o ancheta sociala asupra beneficiarilor. "Daca mergem pe declaratiile pe proprie raspundere va fi un jaf", a mai spus presedintele Ligii Habitat.

Primarul general Sorin Oprescu, vrea sa creasca pretul gigacaloriei doar pentru jumatate din locuitorii capitalei, exceptiile fiind pensionarii si cei cu salarii foarte mici.

Oprescu crede ca doar 46-48% dintre bucuresteni au nevoie de subventii si ei vor fi identificati in urma unor calcule. Cei care isi permit vor fi obligati sa plateasca pretul integral de 300 de lei/ gigacalorie , si nu pe cel subventionat de 119 lei.

Pentru a intra in vigoare, masura propusa de primar trebuie sa fie aprobata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

 

Ce crezi despre masura propusa de Primar? Crezi ca vei mai beneficia de subventii in aceasta iarna?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea