Social

#csm #cristi danileţ #judecator #nevinovat

Judecatorul Cristi Danilet a scapat de judecata CSM

Sectia pentru judecatori a CSM a admis, joi, cele doua exceptii invocate de judecatorul Cristi Danilet de la Tribunalul Cluj, prin care acesta a contestat sesizarea Comisiei de disciplina privind incalcarea Codului Deontologic al magistratilor.

Danilet a invocat ca adresa prin care a fost sesizata Comisia de disciplina a fost semnata de un singur membru al acesteia, respectiv Virgil Andreies , si nu de trei, asa cum prevede regulamentul.

A doua exceptie se refera la faptul ca regulamentul de aplicare a Codului deontologic s-a aplicat retroactiv in cazul sau.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, astfel, cele doua exceptii si a respins resizarea Comisiei de Disciplina.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, urma sa discute joi, sesizarea Comisiei de disciplina pentru judecatori privind incalcarea de catre Cristi Danilet, judecator la Tribunalul Cluj, a dispozitiilor art. 15 alin.1 si art.18 alin.2 din Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor.

Articolul 15 arata ca "judecatorii si procurorii au obligatia de a nu dezvalui sau folosi pentru alte scopuri decat cele legate direct de exercitarea profesiei informatiile pe care le-au obtinut in aceasta calitate", in timp ce articolul 18 alineatul 2 spune ca "judecatorii si procurorii nu isi pot exprima parerea cu privire la probitatea profesionala si morala a colegilor lor". 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea