Social

#victor stansculescu #judecatori pronuntare #dosar revolutie #mihai chiţac

Judecatorii au ramas in pronuntare in dosarul lui Stanculescu si Chitac

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au ramas, luni, in pronuntare, in dosarul in care fostii generali Mihai Chitac si Victor Stanculescu contesta, pe cale extraordinara, pedepsele primite si cer, totodata, suspendarea executarii sentintei, in cazul Revolutiei de la Timisoara.

Judecatorii Tribunalul Bucuresti au decis, pe 29 decembrie 2008 , eliberarea din arest pentru cel putin 3 luni a generalului Mihai Chitac, informeaza NewsIn.

Magistratii au luat aceasta decizie in baza expertizei medicale care arata ca fostul general trebuie supus la doua interventii chirurgicale pe cord. La randul lui, Stanculescu a cerut si el eliberarea tot pe motive medicale, insa, deocamdata, nu s-a luat o decizie definitiva, cerandu-se, in decembrie 2008, refacerea expertizei medico-legale.

Recursurile depuse de Stanculescu si Mihai Chitac, condamnati la 15 ani de inchisoare si degradare militara in procesul Revolutiei de la Timisoara, au fost respinse pe 15 octombrie 2008 de Inalta Curte de Casatie si Justitie prin decizie definitiva si irevocabila, insa acestia au contestat decizia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea