Social

Jos "domnisoarele", traiasca "doamnele"!

Cel mai puternic grup feminist din Franta, numit "Les Chinennes de Garde" (Ciinii de paza), a lansat de curind o petitie de natura sa-i cam puna in incurcatura pe actualii guvernanti ai tarii: reprezentantele sexului frumos, ce fac parte din asociatia sus-mentionata, solicita Guvernului francez sa elimine, o data pentru totdeauna, cuvintul "domnisoara" din toate documentele oficiale.
Astfel, s-ar indrepta un caz "istoric" de discriminare sexuala, deoarece, asa cum sustin feministele nr. 1 ale Frantei, diferentierea intre "domnisoara" si "doamna" are o evidenta conotatie jignitoare. In timp ce, pentru un barbat, adresarea este una simpla - doar "domnule" - atunci cind unei femei i se solicita sa faca precizarea "domnisoara/doamna", e ca si cind i se cere o indicatie clara despre disponibilitatea ei sexuala.
"Cuvintul «domnisoara» invita la conotatii negative, cum ar fi aceea de fata batrina sau prostituata ", se arata in originalul document. Dar, se pare ca nu toate frantuzoaicele agreeaza o asemenea idee: "«Mademoiselle» este un cuvint modern, care nu vad de ce ar trebui scos din vocabular . Se refera la o femeie care nu apartine neaparat unui singur barbat, este independenta si poate trai mai multe vieti. Este un termen concentrat pentru cochetarie si puterea de a ramine mereu tinara", a declarat ziarista Judith Perrignon.
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.