Social

#timosenko #candidatura #presedinte #ucraina #iuscenko

Iuscenko vrea din nou la presedintia Ucrainei

Viktor Iuscenko va candida pentru un nou mandat de presedinte al Ucrainei. Actualul sef de stat de la Kiev a anuntat ca intentioneaza sa participe la alegerile prezidentiale, pentru un nou mandat, desi data alegerilor este inca o necunoscuta.

In ultima perioada, popularitatea lui Iuscenko a fost in continua scadere, mai ales in urma deselor conflicte avute cu actualul premier Iulia Timosenko , dupa cum noteaza Gandul. Actualul presedinte a confirmat o viitoare candidatura in urma unei intrebari primite din partea jurnalistilor ucrainieni , in timpul unei conferinte de presa.  

Viktor Iuscenko ocupa fotoliul prezidential din 2004, atunci cand a ajuns la putere in urma unei “revolutii portocalii”, purtate alaturi de Timosenko, cu care, intre timp, a inceput un conflict deschis . La vremea declansarii revolutiei din urma cu 5 ani, cei doi oficiali ucraineni aveau orientari pro-occidentale, astfel ca au facut echipa buna impreuna.

Iuscenko i-ar putea avea drept contracandidati la scrutinul pentru desemnarea presedintelui Ucrainei pe actualul sef al Guvernului, Iulia Timosenko, de orientare prooccidentala, fostul premier Viktor Ianukovici , lider al opozitiei proruse si un fost presedinte al Parlamentului, Arseni Iateniuk, un prooccidental.

Data alegerilor prezidentiale ramane in continuare o necunoscuta. AFP anunta ca Parlamentul a fixat scrutinul pentru 25 octombrie, insa aceasta data nu este convenabila pentru presedintie, care vrea ca alegerile sa aiba loc in ianuarie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea