Social

# peste ocean # peste parazit #parazit

Iti place pestele proaspat? Atentie la parazitul anisakis!

Oricat de incredibil sau de dezgustator ar suna, pestii pot avea viermi asemeni cireselor. Atunci cand cumparati pestele nefiletat exista riscul sa-i gatiti asa, fara sa va dati seama. Fie ca vorbim despre biban, scrumbie sau pesti oceanici, toti au in burta un parazit pe nume anisakis. 

Anisakis e un parazit care traieste in instestinele pestilor. Si poate disparea prin curatare sau congelare. Indiferent de metoda aleasa, aceasta trebuie aplicata imediat dupa captura, pentru ca altfel viermele migreaza in muschi. Chiar daca acest parazit este inofensiv, teoretic, nu inseamna ca ar trebui sa il consumati ca atare. 

Pe de alta parte, un reportaj al ProTV a aratat ca o multime de cumparatori ajung acasa cu peste infestat. Mai exact, 1% din pestele pus in vanzare in Romania are viermi, sustin autoritatile, in timp ce unii furnizori vobesc despre un procent de 5 ori mai mare. Indiferent de cantitate, e neplacut sa va treziti cu paraziti in farfurie, cu atat mai mult cu cat putem scapa usor de ei. 

Unele tari au interzis de la vanzare pestele necuratat, insa nu este si cazul Romaniei. Puteti doar opta pentru a cumpara peste curatat, mai scump. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea