Social

#boli dulciuri #efect dulciuri #grasimi trans #biscuiti #fructoza #zahar #dulciuri

Iti plac dulciurile? Motivele serioase pentru care trebui sa uiti de ele!

Mai multe cercetari de ultima ora incrimineaza consumul de dulciuri, de la banalii biscuiti, despre care se spune acum ca ar diminua memoria, pana la prajiturile ce pot declansa depresie, anxietate si stres, scrie dailymail.co.uk.

Un studiu realizat pe 1.000 de barbati cu varsta sub 45 de ani ar aratat ca cei care consumau multe produse bogate in grasimi trans, asa cum sunt biscuitii sau fursecurile din comert, au obtinut cele mai mici scoruri la un test de memorie ce presupunea retinerea unor cuvinte. "Grasimile trans maresc durata de viata a alimentelor, dar micsoreaza durata de viata a oamenilor", sustine dr Beatrice Golomb, coordonatorul studiului.

In plus, in acord cu o alta cercetare, prea mult zahar consumat nu duce doar la cresterea in greutate, ci si la depresie, anxietate si stres. Daca pana acum oamenii de stiinta descoperisera legaturi stranse intre fructoza si boli precum cancerul, bolile de inima, hipertensiunea arteriala, leziunile renale, diabetul zaharat si chiar dementa, mai nou acestia au constatat faptul ca zaharurile afecteaza o zona a creierului care poate duce la tulburari de comportament, in special in randul adolescentilor.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea