Social

#tranzactii #plati numerar #achizitii case #achizitii masina #bani cash

Iti cumperi casa, teren sau masina cu bani cash? Guvernul te amendeaza. Vezi cu cat!

Persoanele care vor plati in numerar tranzactiile de terenuri, case si masini, indiferent de valoarea acestora, vor risca o amenda de 20% din valoarea tranzactiei. Mai mult, pe langa cumparator, va fi amendat si vanzatorul.

Prevederile fac parte dintr-un proiect de Ordonanta de Guvern. "Prin exceptie de la prevederile art. 2, 3 si 9 din prezenta ordonanta, contravaloarea achizitiilor de bunuri imobile si autovehicule se achita doar prin instrumente de plata fara numerar", se arata in documentul obtinut de agentia Mediafax.

Potrivit sursei citate, aceste modificari vizeaza atat firmele, cat si populatia si cuprinde toate tipurile de imobil si orice autoturism, chiar daca este nou sau second-hand.

In proiectul de ordonanta se introduc si noi plafoane privind platile maxime pe care firmele le pot efectua zilnic in numerar, precum si platile in numerar pe care poate sa le faca populatia catre firme.



sursa foto: adevarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea