Social

#femeie #rasism #protest #manifestare #ziua femeii #italia

Italiencele vor microcredite pentru femeile agresate

Femeile din Italia au iesit in strada de ziua lor, noteaza Cotidianul. Ieri, in Peninsula, au avut loc proteste in timpul carora participantele au manifestat pentru libertatile femeilor, au condamnat violentele sexuale si au propus masuri de luat pentru victimele agresiunilor sexuale.

Femeile care au iesit in strada de ziua internationala a femeii au militat pentru respectarea drepturilor pe care le au femeile din intreaga luma, precum egalitatea la locul de munca sau egalitatea de sanse, indiferent de rasa sau religie.

In unele localitati italiene au fost organizate diverse manifestari precum cursuri de auto-aparare, unde participantele au fost invatate cum sa se apere in caz de pericol. Unele asociatii feministe au propus de exemplu ideea microcreditarii femeilor care au suferit abuzuri sexuale.

Acest microcredit ar putea fi folosit pentru sustinerea unei microintreprinderi detinute de o femeie, pentru cheltuieli de asistenta sociala sau pentru acoperirea cheltuielilor de reconversie profesionala, initiativa fiind de fapt o donatie solidara din partea celor care doresc sa ajute femeile agresate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea