Social

Italia si Polonia, date in judecata pentru ca nu recunosc diplomele romanesti

Comisia Europeana a decis sa aduca Italia si Polonia in fata Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene pentru faptul ca aceste state nu recunosc inca diplomele de studii obtinute in Bulgaria si Romania.

In mod normal, cele doua state ar fi trebuit sa transpuna directiva 100/2006/CE pana la 1 ianuarie 2007 (data la care Romania si Bulgaria au aderat la UE), astfel incat calificarile profesionale ale cetatenilor romani si bulgari sa fie imediat recunoscute, conform unui comunicat oficial al CE.

Decizia de ieri a Executivului de la Bruxelles nu este insa singulara. La inceputul lunii aprilie, Comisia Europeana a decis sa sesizeze CEJ in legatura cu alte opt state membre nu au adaptat aceeasi directiva privind libera circulatie a persoanelor, astfel incat acesta sa includa Romania si Bulgaria.

Directiva nu a fost adaptata, inca, de Austria, Belgia, Cipru, Franta, Grecia, Irlanda, Luxemburg si Spania. Ea prevede recunoasterea reciproca a diplomelor si certificatelor, astfel incat cetatenii statelor membre sa-si poata practica meseria oriunde pe teritoriul Uniunii Europene.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea