Social

Italia ar putea reintroduce vizele pentru cetatenii romani

Noua coalitie care a venit la putere in Italia ar putea reintroduce vizele pentru romani. Ba mai mult, apropiatii viitorului premier Silvio Berlusconi spun ca ar putea aduce in discutie in cadrul Uniunii Europene legile privind libera circulatie . Italienii vor masuri drastice, ca raspuns la agresiunea comisa de romanul Ioan Rus.

Securitatea inainte de toate. Asta a spus marti Silvio Berlusconi, dand de inteles ca guvernul pe care il va conduce va lua masuri urgente impotriva imigrantilor infractori. Gianfranco Fini, aliatul politic al lui Berlusconi a folosit termeni mai duri: „Nu exclud posibilitatea reintroducerii vizelor pentru romani”, a spus el. El a sustinut de asemenea ca Italia ar putea aduce in discutie la Bruxelles problema liberei circulatii in Uniunea Europeana.

Declaratiile celor doi lideri politici italieni vin la cateva zile dupa ce Roberto Marroni, foarte probabil viitorul ministru de Interne al guvernului Berlusconi a spus ca ar putea fi adoptat un nou decret de expulzare a imigrantilor care comit infractiuni pe teritoriul italian.

Imigratia a redevenit un subiect fierbinte pe scena politica italiana dupa agresiunea comisa saptamana trecuta de Ioan Rus, care a violat si injunghiat o studenta africana, la Roma. Primul decret de expulzare a strainilor care comit infractiuni a fost adoptat in noiembrie, dupa ce romanul Nicolae Mailat a fost arestat sub acuzatia ca a ucis o italianca.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea