Social

#ehud barak #ban ki-moon #prezenta scuze #atac cladire onu

Israelul si-a cerut scuze pentru atacul asupra sediului ONU din Gaza

Ministrul israelian al apararii Ehud Barak a prezentat marti scuze secretarului general www .comunicatedepresa.ro/onu/" title="ONU">ONU Ban Ki-moon , dupa ce fortele israeliene au atacat sediul misiunii ONU din orasul Gaza, a declarat oficialul Natiunilor Unite.

Agentia ONU pentru refugiatii palestinieni (UNRWA) a anuntat ca sediul in care isi desfasura activitatea, unde circa 700 de palestinieni s-au refugiat, a fost atacat, iar trei membri ai personalului au fost raniti, relateaza Reuters.

Ban Ki-moon, care viziteaza Israelul in incercarea de a opri conflictul din Fasia Gaza, a spus ca i-a transmis proteste ministrului israelian al apararii, care, la randul lui, a prezentat scuze, spunandu-i ca s-a produs o "grava greseala".

"Transmit proteste vehemente ministrului apararii, ministrului israelian de externe si cer o explicatie", a spus Ban Ki-moon. "Ministrul apararii mi-a transmis ca a fost o greseala grava. El m-a asigurat ca va fi acordata o atentie sporita sediilor ONU si ca astfel de incidente nu se vor repeta", a subliniat oficialul ONU.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea