Social

#benjamin netanyahu #israel #palestina #stat palestinian #barack obama #conditii

Israelul este pregatit sa accepte existenta unui stat palestinian

Benjamin Netanyahu , premierul Israelului, a pus doua conditii pentru acceptarea creaerii unui stat palestinian . Un stat nou in Palestina va fi acceptat numai daca astesta este demilitarizat si daca recunoaste Israelul ca stat al poporului evreu.

Netanyahu a explicat ca statul poate fi creat doar daca primeste garantiile din partea liderilor palestinieri, fara alte conditii prealabile.

"Fiecare cu drapelul sau, fiecare cu imnul sau (...). Teritoriul alocat palestinienilor va fi fara armata, fara control al spatiului aerien, fara intrari de arme, fara posibilitatea de a innoda aliante cu Iranul sau Hezbollah", a spus premierul israelian, citat de Adevarul.

Dupa ce presedintele american Barack Obama a cerut oprirea totala a constructiilor de colonii in Cisiordania , premierul Israelian a adaugat ca dupa crearea statului palestinian, "trebuie sa permitem locuitorilor din coloniile existente sa traiasca normal".

Reactiile din partea palestinienor au fost dure. Purtatorul de cuvant al presedintelui palestinian Mahmoud Abbas , Nabil Abu Rudeina, a spus ca aceasta propunere pune in pericol procesul de pace, iar Fawzi Barhum, purtatorul de cuvant al Hamasului islamist, a acuzat discursul premierului israelian de rasism.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea