Social

Israelul ar putea declansa o ofensiva de proportii in Fasia Gaza

Tensiunea in crestere din Orientul Mijlociu ameninta sa escaladeze spre un conflict deschis intre statul israelian si Organizatia Palestiniana Radicala Hamas, care controleaza Fasia Gaza.

Criza a fost declansata de un tir cu racheta lansat joi de militantii palestinieni din Fasia Gaza, soldat cu moartea unui israelian si urmat de o riposta a aviatiei israeliene.

Atacul aerian a dus la moartea unui militant Hamas si ranire a 15 civili palestinieni. Raidul a fost urmat de o scurta operatiune de represalii in cursul careia militarii evrei au ucis in Fasia Gaza doi lunetisti palestinieni.

Mii de simpatizanti Hamas au demonstrat ieri la punctul de trecere de la Rafah, situat la frontiera cu Egiptul, cerand ridicarea blocadei economice instituite de Israel in Fasia Gaza.

Revenit din Statele Unite dupa o vizita de trei zile, premierul Ehud Olmert a declarat ca nu exclude varianta unei ofensive militare pe scara larga in Fasia Gaza.

Analistii considera ca Olmert, care este implicat intr-un scandal de coruptie care l-ar putea costa postul de premier, incearca sa deturneze atentia opiniei publice de la cazul sau prin lansarea ofensivei impotriva Hamas.

Aceste agresiuni ar putea duce la intreruperea discutiilor de pace intre statul evreu si Autoritatea Palestiniana, condusa Mahmud Abbas , care domina Cisiordania.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea