Social

#palestinieni #israel #coridor umanitar

Israelul aproba crearea unui coridor umanitar

Israelul a acceptat miercuri sa deschida un culoar umanitar in Fasia Gaza, dar refuza in continuare sa opreasca ofensiva soldata pana in prezent cu peste 660 de morti, dintre care peste 40 intr-o scoala ONU, relateaza AFP.

Pe plan diplomatic, eforturile pentru incheierea conflictului s-au intensificat. Presedintele egiptean Hosni Mubarak i-a invitat pe israelieni si pe palestinieni sa participe la o reuniune de urgenta.

El l-a chemat si pe premierul israelian Ehud Olmert miercuri, la Cairo, dupa o runda de discutii la nivel de experti intre cele doua parti implicate in conflict, potrivit sefului diplomatiei franceze, Bernard Kouchner .

De asemenea, Inaltul reprezentant UE pentru politica externa , Javier Solana , va continua la Cairo si la Tel Aviv eforturile Uniunii Europene, potrivit presedintiei cehe a blocului european.

La New York, presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmous Abbas, a cerut Consiliului de Securitate al ONU sa faca apel pentru "o incheiere imediata si completa a agresiunii israeliene" si pentru ridicarea "asediului sufocant" al teritoriului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea