Social

#islamabadu #india #bombay

Islamabadul colaboreaza cu anchetatorii indieni

Seful serviciilor pakistaneze de securitate se va deplasa in India pentru a ajuta autoritatile locale sa ancheteze imprejurarile in care s-au produs atacurile sangeroase de miercuri seara, din Mumbai , a anuntat ieri un purtator de cuvant al guvernului de la Islamabad.

Vizita oficialului pakistanez vine pe fondul tensionarii relatiilor dintre cele doua puteri nucleare rivale, dupa ce premierul indian a acuzat „elemente“ de pe teritoriul statului vecin de orchestrarea atentatelor din centrul financiar al Indiei, scrie AFP.

Generalul Ahmed Shuja Pasha, seful serviciilor pakistaneze de securitate (ISI), va prezenta oficialilor indieni din domeniul securitatii informatiile de care dispune Islamabadul privind autorii atacurilor de la Mumbai. Vizita generalului a fost perfectata la cererea premierului indian, Manmohan Singh , a declarat Zahid Bashir, purtatorul de cuvant al premierului pakistanez, Yusuf Raza Gilani. Demersul este unul cu totul inedit in relatiile dintre cele doua state vecine, care s-au infruntat pana acum in trei razboaie, incepand din 1947, si care se acuza in mod regulat de tentative de destabilizare a situatiei interne.

Continuarea in Evenimentul Zilei

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea