Social

#rouhollah khomeiny iran #victorie revolutie islamica

Iranul a inceput celebrarea a 30 de ani de la victoria revolutiei islamice

Liderii iranieni i-au adus un omagiu, sambata, ayatollahului Rouhollah Khomeiny la o ceremonie in mausoleul acestuia, marcand inceputul celebrarii a 30 de ani de la victoria revolutiei islamice.

Ghidul suprem, ayatollahul Ali , presedintele Mahmoud Ahmadinejad , ca si ministrii si responsabilii militari s-au dus la mausoleul fondatorului Republicii islamice, pentru a celebra 30 de ani de la revenirea acestuia in Iran. A fost prezent si fostul presedinte Akbar Hachemi Rafsandjani, relateaza AFP.

"Astazi, dupa 30 de ani, revolutia este in continuare vie si vivace", a spus Ahmadinejad . "Suntem inca la inceputul drumului si vor veni lucruri si mai marete. Revolutia va continua, gratie lui Dumnezeu, pana la instaurarea dreptatii", a adaugat el. "Cu toate ca aceasta revolutie a avut loc in Iran, ea nu s-a limitat la frontierele iraniene", a spus el. In fiecare an, pentru marcarea sosirii imamului in Iran dupa 15 ani de exil, toate ceasurile scolilor, trenurilor si navelor suna la 09.33 (08.03, ora Romaniei). Celebrarile se vor incheia la 10 februarie , cand se va sarbatori caderea sahului.

Mausoleul este decorat cu o imensa fotografie a fondatorului Republicii islamice in ziua revenirii sale in Iran, atunci in vasta de 76 de ani, pe cand cobora din avionul Air France , ajutat de un membru al echipajului.

"Vom apara principiile si mostenirea imamului Khomeiny", se putea citi pe un banner, ce reia o fraza a actualului ghid suprem Khamenei , care a preluat functia lui Khomeiny dupa moartea acestuia, in 1989. Anul acesta, celebrarile au loc cu patru luni inainte de alegerile prezidentiale de la 12 iunie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea