Social

#sindrom hemolitic-uremic # infectie E.coli #copii arges #cauza #e.coli

Ipoteza socanta in cazul imbolnavirii bebelusilor din Arges

Doctorul Ovidiu Limoncu medic specialist in Nefrologie Pediatrica a facut o marturisire socanta pe pagina s-a de Facebook. Acesta sustine ca in urma discutiilor cu parintii copiilor internati, sursa imbolnavirilor ar putea fi un anumit iaurt colorat, cu arome.

Medicul a ajuns la aceasta concluzie dupa dicutii amanuntite cu trei dintre parintii copiilor din Buzau, diagnosticaţi cu sindrom hemolitic-uremic (SHU).

"Am avut, la Grigore Alexandrescu, o serie de trei copii cu SHU. Toti trei erau din Buzau. Am incercat sa gasesc sursa imbolnavirii din discutiile cu parintii. Elementul comun era consumul aceluiasi tip de iaurt colorat, cu arome. Sunt curios, pentru ca sigur este contaminare alimentara, ce vor gasi acum la ancheta epidemiologica!", a scris specialistul in nefrologie pediatrica pe Facebook.

Ieri, ministrul Sanataţii, Patriciu Achimas-Cadariu, a anunţat ca a fost identificata cauza imbolnavirii copiilor din Arges: este vorba de o tulpina a bacteriei E.coli, potrivit libertatea.ro.

Sursa foto: mondonews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea