Social

Iordanescu: "Amicalul cu Italia este un test deosebit pentru echipa noastra"

Amicalul cu Italia este un test, un joc care ne da ocazia sa ne intrecem cu cei mai buni. Consideram ca pentru jucatorii nostri tineri ar trebui sa fie o bucurie ca putem da piept cu aceasta echipa, a spus selectionerul Anghel Iordanescu cu prilejul reunirii lotului la Casa Fotbalului, in vederea meciului din 16 noiembrie de la Ancona.

Selectionerul a mentionat ca merge pe aceeasi linie de intinerire a echipei, motiv pentru care

in lot apar doua nume noi: Marica /Dinamo/ si Stancu /U.Craiova/, doi jucatori de perspectiva. In privinta oportunitatii acestui amical de la Ancona, Iordanescu a precizat ca un asemenea meci nu poate fi programat in orice moment.

Cristian Chivu, incert pentru meciul cu Italia, a spus ca nu se simte prea bine, resimte inca dureri, dar starea sa este mai buna decat in urma cu trei-patru zile. "Eu sper sa joc. Sunt prins in programnul echipei si imi doresc ca duminica sa fiu apt de joc". Pompiliu Popescu, medicul echipei nationale, sustine ca daca Chivu va juca duminica, aceasta se va datora in mare masura vointei jucatorului. Mutu si Pancu acuza, la randul lor, probleme medicale, dar cei doi vor fi refacuti in mod cert pentru meci.

"In ultimele meciuri cu Italia, rezultatul nu ne-a fost favorabil, n-am marcat nici un gol. Dar reprezentativa Romaniei are o forta mai mare decat in meciurile de atunci. Duminica vom fi noi avantajati si vorm ridica probleme adversarilor nostri", a spus Chivu.

Capitanul nationalei a adaugat ca este o mare onoare pentru el, cat si pentru Mutu, nominalizarea lor printre cei 50 de jucatori candidati la castigarea "Balonului de aur" in acest an. "Este o onoare pentru noi toti, pentru fotbalul romanesc. Va fi in continuare greu sa-i vedem pe primele doua locuri, dar m-as bucura sa ajunga intre primii cinci", a spus Iordanescu.

Mircea Sandu, presedintele FRF, a opinat ca cei doi fotbalisti romani au sansa sa figureze si in urmatorii ani printre cei nominalizati de "France Football", dupa ce l-a avut ca predecesor doar pe Gica Hagi. Romania este singura tara est-europeana cu doi jucatori nominalizati, a precizat Mircea Sandu, care a adaugat ca ar dori ca italianul Paolo Maldini sa intre in posesia trofeului, pentru cariera sa extraordinara si longeviva. Presedintele FRF a mai spus ca incepand cu amicalele cu Japonia si Italia si continuand anul viitor cu turneul din Cipru si meciurile cu Germania, Anglia, Croatia si Rusia s-a asigurat un calendar aproape complet cu adversari puternici, in perspectiva preliminariilor CM 2006.

Echipa nationala are programat miercuri, la baza Saftica, un antrenamrnt de la ora 17,30 /deschis presei/, urmat de un altul joi /ora 17,00/ cu portile inchise. Vineri, la ora 10,30, tricolorii se imbarca pentru Ancona, unde vor sustine, de la ora 20,00, antrenamentul oficial. Sambata are loc un alt antrenament, de la ora 17,00, iar duminica, dupa discutiile individuale si sedinta tehnica, are loc meciul dintre primele reprezentative ale Italiei si Romaniei /20,45/.

Starea terenurilor de pe stadioanele romanesti a fost un subiect readus in discutie si cu prilejul acestei conferinte de presa. Mircea Sandu a precizat ca a discutat marti cu presedintele ANS, Octavian Morariu , care va inainta un memoriu la Guvern privind trecerea stadionului Lia Manoliu in administrarea FRF. Federatia doreste ca din luna mai sa demareze lucrarile pentru refacerea sistemului de drenaj, a pompelor de apa si regazonarea suprafetei de joc, astfel incat aceasta arena sa gazduiasca in conditii normale, indiferent de starea vremii , meciurile echipei nationale.

Mircea Sandu a reiterat faptul ca este de datoria adminstratiilor locale sa investeasca in modernizarea stadioanelor din tara, care au atins deja o vechime de peste 20 ani.

Iata lotul reunit sub comanda selectionerului Anghel Iordanescu:

Portari: Bogdan Lobont (Ajax), Emilian Dolha (Rapid);

Fundasi: Cristian Chivu (Roma), Flavius Stoican (Sahtior Donetk), Adrian Iencsi (Rapid), Iulian Miu (Bursaspor), Razvan Rat (Sahtior Donetk), Ionut Rada, Ionut Stancu (ambii Univ. Craiova);

Mijlocasi: Mirel Radoi (Steaua), Daniel Pancu (Besiktas), Dorinel Munteanu (Wolfsburg), Florentin Dumitru (Steaua), Mihaita Plesan (Univ. Craiova), Nicolae Dica (FC Arges), Andrei Cristea (FCM Bacau);

Atacanti: Florin Bratu (Galatasaray), Ionel Ganea (Bursaspor), Adrian Mutu (Chelsea), Nicolae Mitea (Ajax), Claudiu Raducanu (Steaua), Ciprian Marica (Dinamo).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea