Social

Ion Iliescu va fi scos din functii

Presedintele PSD Mircea Geoana i-a si gasit deja inlocuitor lui Ion Iliescu din functia de lider al senatorilor pesedisti, desi acesta nu a anuntat inca oficial ca renunta la acest post. "Evident ca modificarile in conducerea partidului fac ca Miron Mitrea sa fie un secretar general care va avea nevoie de mai mult timp pentru aceasta functie. In aceste conditii, va trebui sa numim un alt lider la . Si la Senat va trebui sa gasim o formula dupa plecarea foarte probabila a lui Ion Iliescu din functia de . Sunt mai multe solutii la care ma gandesc, dar vom mai discuta", a spus Geoana. Cum Ion Iliescu nu a spus pana acum, niciodata oficial, ca va parasi pozitia de lider al senatorilor pesedisti, iar din declaratia data presei Geoana a precizat ca are chiar "solutii" pentru acest post, ziaristii l-au intrebat pe presedintele PSD daca detine date certe ca Iliescu renunta la aceasta functie. "Nu, dar am vazut prin ziare", a replicat Geoana. El a mai spus ca nu a discutat pana acum cu Iliescu despre viitorul acestuia in partid. "Discutiile cu privire la ceea ce si-ar dori nu au avut loc pana in acest moment. Trebuie sa lasam cateva zile ca focul de la Congres sa se mai domoleasca. Este decizia lui sa participe cu functia in PSD sau doar cu experienta", a mai spus presedintele partidului.

"Am memoria lunga si nu uit usor"
Legat tot de declaratiile ce au urmat Congresului PSD, Mircea Geoana a comentat si reactia Organizatiei PSD Bucuresti care si-a arogat meritul de a-l fi lansat in competitia pentru castigarea presedintiei. "Dupa razboi multi viteji s-arata! Toata lumea gaseste merite si mari eroisme care l-au propulsat pe Mircea Geoana la conducerea partidului. Stim bine ce s-a intamplat, vom analiza si vom vedea la momentul potrivit", a spus liderul social-democratilor. El a avertizat ca are memoria lunga, facand aluzie la gestul organizatiei PSD Bucuresti de a-l exclude din conducerea sa, imediat dupa esecul de la alegerile pentru Primarie. "Am memoria lunga si nu uit usor, dar asta e cu totul un alt subiect", a comentat liderul PSD. Geoana a sustinut insa ca PSD are o problema "masiva" in Bucuresti, nu doar ca organizatie, ci ca partid politic in general.


Liderul PSD respinge implicarea sa in vreo "gasca"
Un alt subiect atins de Geoana in conferinta de presa a partidului l-a constituit sprijinul de care s-a bucurat in timpul Congresului si implicit pentru castigarea functiei de presedinte, din partea unor grupari influente din PSD. El a respins vehement o astfel de posibilitate, sustinand ca nu face parte din nici o gasca sau grupare a PSD. "Nu am fost, nu sunt si nu voi fi parte al vreunui grup de interese, cu atat mai putin prizionierul lor", a punctat Geoana. Eventual, a continuat liderul PSD, am fost apropiat de unii colegi care aveau aceeasi viziune despre ceea ce urma sa se intample in partid. El a subliniat ca nu a facut jocurile nimanui nici acum si nici cand a fost ministru in Guvernul Adrian Nastase, "desi tentatiile au fost multe". "Am invatat un lucru: cel mai important pentru un om politic este reputatia sa. Cand s-a dus naiba si reputatia sa, nu se va mai putea vorbi despre o persoana ", a tinut sa precizeze Mircea Geoana. Liderul PSD a criticat si comentariile aparute in presa potrivit carora Adrian Nastase ar fi devaratul conducator al partidului. "Aberatii ca astea n-am mai auzit niciodata, cum ca Adrian Nastase a castigat. Poti sa spui ca ultimul cuvant avut de Nastase la Congres, cand l-a sustinut pe Iliescu, a indicat altceva?", s-a intrebat retoric Geoana. El a subliniat ca distributia de roluri din PSD este foarte clara si ca in acest moment partidul are o conducere colegiala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea