Social

#iliescu #ue #romania

Ion Iliescu: Noi, sarantocii Uniunii, am devenit finantatorii UE

„Cotizatii < a class="xirtireh" href="//www.comunicatedepresa.ro/de" title="de">de 1,3 miliarde de euro, proiecte de 200 de milioane”

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a afirmat, sambata, la Craiova, ca unul dintre „beneficiile“ aderarii la structurile comunitare il reprezinta statutul de finantator al ue " title="ue">UE , care pana acum a adus Romaniei deficit bugetar.

Fostul sef al statului a fost prezent, sambata, la intrunirea Fundatiei Grupul de Initiativa Ecologica si Dezvoltare Durabila (GIEDD). El a sustinut ca, odata cu aderarea Romaniei la UE, Au ">au iesit la iveala si unele „slabiciuni“ ale procesului de aderare.

„ O slabiciune mare pe care o constatam azi: am devenit membri cu drepturi depline ai UE, dar aceasta, in loc sa ne aduca avantaje, ne aduce dificultati. (...) Inainte de 1 ianuarie 2007, ca stat asociat la UE, aveam acces la diverse fonduri de preaderare. Tot ce aduceam era un plus absolut, pentru ca noi nu plateam absolut nimic la UE. De la 1 ianuarie platim cotizatie . Deci avantajul de a deveni membru cu puteri depline este acela ca am devenit tara cotizanta la UE“, a declarat Iliescu.

Contributia anuala pe care +.+-=-+.+ 20 -+.-+=+-.+- Romania o varsa in contul UE aduce deficit la bugetul de stat, in conditiile in care banii atrasi si proiectele europene sunt mai putini decat cotizatia, a adaugat el. „Anul trecut am platit cotizatii de 1,3 miliarde de euro si am procesat proiecte de 200 de milioane de euro. Asta e problema. Dintr-o tara beneficiara a unor fonduri, am devenit tara contributoare a UE. Noi, sarantocii UE, am devenit finantatorii UE de anul trecut“, a mai spus Ion Iliescu.

El a apreciat ca si anul 2008 va fi marcat de un deficit financiar in defavoarea statului roman in relatia cu UE.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea