Social

Ion Caramitru i-a luat locul lui Dinu Sararu la National

Ion Caramitru a cistigat ieri concursul pentru functia de director al Teatrului National I. L. Caragiale, urmind ca zilele viitoare sa fie numit in functie de ministrul Culturii si Cultelor.
Fost ministru al Culturii si actual presedinte al UNITER, Ion Caramitru ( foto ) a intrunit sufragiile comisiei de jurizare datorita proiectului sau si felului in care s-a prezentat ieri la interviu si in mod precumpanitor datorita experientei sale manageriale, dupa cum afirma Alice Georgescu, membra a comisiei. Ion Caramitru ne-a declarat: E un impediment major ca preiau teatrul din mers, la jumatatea stagiunii si inainte de concedii. Nu puteam negocia cu regizorii piese noi inainte de a fi numit in functie. Problema unui teatru e calitatea. La National calitatea a fost foarte proasta in ultimii patru ani. Take, Ianke si Cadir e un spectacol mediocru cu actori mari. La National exista valoare si vom merge pe aceasta componenta. Vom depolitiza acest teatru. Programul meu se intinde pe cinci ani. Vom putea vorbi despre reforma si in continut, si in forma, la National de-abia dupa doua stagiuni.

Vreau sa aduc aici de la UNITER libertatea si oxigenul. Membrii comisiei de jurizare au fost: regizorul Liviu Ciulei (presedinte), regizorul Ion Cojar, criticul literar Nicolae Manolescu, regizorul Alexandru Dabija , scenograful Dragos Buhagiar si criticul de teatru Alice Georgescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea