Social

#masuri suplimentare #klaus iohannis #declaratii #bucuresti

Iohannis: “Situatia impune masuri suplimentare in Bucuresti”

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a vorbit astazi, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni despre evolutia pandemiei de coronavirus, dar si despre participarea la Summitul Initiativei celor 3 Mari.

 

“Am participat azi la Summitul Initiativei celor 3 Mari, organizat de Estonia in format videoconferinta. Obiectivul principal al Romaniei sunt proiectele strategice de interconectare, primul proiect fiind poriectul BRUA – faza 1 si trecerea la faza 2.

In transporturi, am subliniat importanta deosebita a caii ferate care leaga porturile Gdansk si Constanta, precum si a traseului rutier Via Carpathia. Pe langa resursele financiare din fondul de investitii al Initiativei celor Trei Mari, trebuie si fonduri guvernamentale si fondurile anuntate de SUA”, a declarat Klaus Iohannis la inceputul conferintei de presa.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohanis, a vorbit deschis despre situatia Romaniei si evolutia pandemiei de coronavirus. 

”Din nefericire, asa ca peste tot in Europa, ne confruntam cu o crestere accentuata a numarului de infectari cu noul coronavirus. Capitala a depasit indicele alarmant de trei la mie, intrand in scenariul rosu. Odata depasit pragul e evidenta necesitatea unor masuri restrictive. Guvernul a stabilit metodologia si masurile specifice fiecarui scenariu, dar autoritatile locale sunt cele care au responsabilitatea locala de a le implementa. E de neinteles ca, in ciuda cresterii zilnice a cazurilor, la nivelul Capitalei nu a existat un plan coerent, comunicat clar, astfel incat populatia sa fie pregatita si sa stie la ce sa se astepte.

Atitudinea prefectului si modul in care a comunicat sunt inacceptabile si nu trebuie sa ramana fara urmari. Cetatenii trebuie sa fie partenerii autoritatilor. Sunt necesare informarea din timp si predictibilitate atunci cand e afectata viata cetatenilor. Trebuie sa actionam decisiv pentru a reduce povara de pe umerii sistemului medical.

In primavara acestui an, prin eforturi mari si sacrificii am reusit sa reducem masiv curba infectarilor. Sunt convins ca putem face din nou acest lucru impreuna”, a declarat Klasus Iohannis.

Intrebat de un reporter daca in Bucuresti ar trebui masuri precum inchiderea pe anumite perioade a restaurantelor sau ca romanii sa stea in casa anumite perioade de timp, presedintele a raspuns: “Situatia impune masuri suplimentare in Bucuresti. Azi s-au decis masuri: elevii nu vor mai merge la scoala, restaurantele si barurile inchise la interior, purtatul mastilor in toate locurile publice va fi obligatoriu. Evident ca daca nu se opreste pandemia, atunci expertii vor veni cu recomandari suplimentare. Dar acum aceste masuri decise la nivelul Bucurestiului sunt cele necesare.”

Un alt reporter a pus in discutie problema lipsei de medici din sistemul sanitar si a intrebat daca Romania ar putea apela la sprijin european.

“Eu cred ca medicii romani sunt foarte buni si pana acum au facut fata foarte bine. Avem chiar acum o promotie de medici tineri interesati sa intre direct in prima linie. Dar eu cred ca putem sa gestionam situatia in continuare, iar acum cateva luni medici de la noi au mers in alta parte.”, a raspuns Klaus Iohannis.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea