Social

#criza #internet #telefonie #buget #cheltuieli

Internetul si telefonia bat mancarea si bautura in bugetul romanilor

Internetul si telefonia cresc in preferintele romanilor. Daca la capitolul buget, romanii dau lunar 6,6% din bugetul familiei pe mancare si bautura, la capitolul servicii de telefonie, internet si televiziune cheltuielile ajung la aproximativ 8 la suta din suma. Acest lucru marcheaza o rasturnare a prioritatilor pentru romani, care raman totusi in urma europenilor.

Cei 8 la suta dati pe pachetul telefon-net-TV depasesc procentele alocate pentru bautura si tutun (6,6%), imbracaminte si incaltaminte (4,7%) sau transport (6%), noteaza Gandul. Astfel, pe aceste metode de comunicare se duc aproximativ 70-80 de lei din venitul familiei, dupa cum arata un studiu realizat de Digital Cable Systems (DCS).

Conform datelor DCS, in prezent, cel putin 60% dintre gospodariile din Romania au televiziune prin cablu sau satelit, 25% utilizeaza servicii de internet, procentul celor care dispun de un post de telefonie fixa se indreapta tot catre 25%, iar telefonia mobila a depasit gradul de penetrare de 100% - adica numarul telefoanelor activate a depasit totalul populatiei.

In plus, in ciuda crizei, pachetul telefon, net, TV are un potential de crestere de 10% anual, ca si internetul luat separat. DCS estimeaza ca si serviciile de tip triple-play (voce, internet si TV) vor avea o crestere de cel putin 10%.

Studiile recente de pe piata de internet arata ca una din trei gospodariile romanesti are acces la internet. Un studiu realizat luna trecuta de trafic.ro si la care au raspuns peste 150.000 de utilizatori aduce cateva informatii in acest sens. Rezultatele au aratat ca din esantion, 55 la suta erau barbati iar segmentul cel mai mare de utilizatori de net sunt elevi si studenti, dar si specialistii cu studii superioare.

Conform aceluiasi studiu, cele mai utilizate site-uri sunt cele de stiri sau ziare online (64%), urmate de cele de divertisment – jocuri, muzica, filme (58%), si cele care contin informatii despre diverse servicii si produse.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea