Social

Internele nu "stie" carte

"Cartea despre prevenirea dezastrelor este o premiera in tara noastra. Este frumos colorata, are foarte multe poze cu copii si multe jocuri.

Ea va fi transmisa tuturor scolilor din tara", a spus prefectul Capitalei , Mioara Mantale, cu ocazia lansarii cartii "Sa invatam sa prevenim de-zastrele!".

Manualul este destinat elevilor cu varste intre 8 si 12 ani. Cand aceasta carte va ajunge in toate unitatile de invatamant din tara, va fi intr-adevar dezastru . Cartea e plina de greseli de exprimare, de cacofonii si are un limbaj alambicat.

"Pericolul nu este periculos"

Ce este un risc? Definitia e tiparita in pagina 9: "Riscul este probabilitatea ca un pericol sa se produca cu anumite consecinte. Luate separat, probabilitatea si pericolul nu sunt periculoase. Dar impreuna, ele definesc un risc, sau cu alte cuvinte, probabilitatea de producere a unui eveniment".

Tot in carte, copiii pot citi despre "un mod de reducere al riscurilor", si nu unul de "reducere a riscurilor", despre "stratul de protectie al solului", si nu "stratul de protectie a solului". Potrivit ghidului, "ai putea fi blocat in casa pentru cateva zile datorita unei furtuni", si nu "din cauza" furtunii. "Scrie o poveste in care sa descri un dezastru", se cere la pagina 20.

"Amintesteti" de corectura
Alte enunturi "celebre" din manual ar fi urmatoarele: "Punctul cel mai bun de start este sa organizezi propria familie ca fiecare sa participe", "Lucrurile revin in curand la normal dupa majoritatea dezastrelor", "Dezastrele nu sunt pedeapsa lui Dumnezeu", "E bine, daca plangi, daca simti acest lucru.

Dar amintesteti (intr-un cuvant !!!) ca totul merge spre mai bine". La finalul prezentarii de carte, un baietel din clasa a V-a, de la scoala nr. 5 din Capitala, a spus raspicat: "N-am invatat foarte multe lucruri din aceasta carte. stiu doar ca imi plac pozele.

Daca ar fi un cutremur, m-as baga sub masa sa nu-mi cada tencuiala in cap, iar daca e incendiu ies afara si sun la pompieri". Cartea a fost publicata la Editura Ministerului Administratiei si Internelor, fiind tradusa si adaptata dupa un ghid al Natiunilor Unite.

"Cartea despre prevenirea dezastrelor este o premiera in tara noastra. Este frumos colorata, are foarte multe poze cu copii si multe jocuri. Ea va fi transmisa tuturor scolilor din tara"
Mioara Mantale,
prefectul Capitalei

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea