Social

Intarzieri la centura rutiera a Timisoarei

Organizarea de santier nu va fi finalizata pana in mai, cand ar trebui incepute lucrarile.

Organizarea santierelor la soseaua de centura a Timisoarei si la tronsonul rutier Timisoara- Lugoj sunt in urma cu 30 la suta fata de grafic, a anuntat directorul Regionalei de Drumuri si Poduri Timisoara, Ioan Malita.

"Lucrarile trebuie sa inceapa peste o luna. Pana acum, santierul trebuia organizat de muncitori in proportie de 70 la suta, dar nu sunt pregatiti decat la 40 la suta din plan", a precizat Malita.

Varianta de ocolire a municipiului, care va lega drumul national 6 Lugoj - Timisoara de DN 69 Timisoara - Arad, va prelua traficul greu, Orasul ar urma sa scape de masinile de mare tonaj care sunt obligate acum sa-l tranziteze, spre sau dinspre Arad. Noua cale rutieraeste proiectata sa aiba doua parti carosabile a cate 3,5 metri latime si acrosamente de 2,5 m latime. Lucrarea va fi dotata cu un pod peste calea ferata , in lungime de 92 de metri si unul peste raul Bega Veche, de 23 de metri lungime.

Investitia se ridica la circa 14,5 milioane de euro si va trebui finalizata in 14 luni de la reluarea lucrarilor. Acestea sunt mult ramase in urma, din cauza firmei grecesti Efklidis, care nu a realizat decat 30 la suta din volumul santierului, ce trebuia incheiat in 2006.

Din cauza intarzierilor, contractul cu grecii a fost reziliat, iar la noua licitatie castigatoare au fost o firma romaneasca pentru drumul de centura, in lungime de 12,6 kilometri, si una din Spania, ce va executa lucrarile pentru reabilitarea tronsonului DN 6 Timisoara - Lugoj, in lungime de 59,6 km. Lungimea totala a tronsonului reabilitat de pe drumul national 6 Timisoara-Lugoj este de 52,6 km. Investitia este estimata la 26,5 milioane de dolari. 

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea