Social

#mandat de arestare #Inalta Curte de Casatie si Justitie

Instanta suprema mentine mandatele de arestare in lipsa pentru sotii Nemes si Codrut Marta

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis mentinerea mandatelor de arestare in lipsa in cazul lui Codrut Marta si al sotilor Radu si Dana Nemes. In schimb, Ovidiu Ioan Moldovan va fi cercetat in libertate in dosarul evaziunii de peste 15 milioane de euro.

ICCJ a judecat, miercuri, recursurile la decizia din 11 iulie a Curtii de Apel Bucuresti (CAB) referitoare la solicitarea procurorilor anticoruptie de arestare preventiva in lipsa a sase persoane din dosarul evaziunii fiscale: Codrut Marta, Radu Nemes, Dana Nemes, Ovidiu Ioan Moldovan, Mihai Gulea si Stefan Puscasu. In data de 11 iulie, Marta, sotii Nemes, Moldovan si Gulea au primit mandate de arestare in lipsa, in timp ce Puscasu a primit interdictie de a parasi tara.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins toate recursurile, exceptandu-l pe acela referitor la cazul lui Moldovan. Acesta, care s-a predat, va fi judecat, ca si Puscasu, in libertate, cu interdictia de a parasi tara.

Decizia ICCJ este definitiva.

Foto: hispanicallyspeakingnews.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea