Social

#ion ion tiriac #dosarul cocaina #judecatori #curtea de apel

Instanta solicita probele audio-video in dosarul "Cocaina pentru VIP-uri"

Instanta Curtii de Apel Bucuresti ii avertizeaza din nou pe procurori sa depuna probe in dosarul " Cocaina pentru VIP-uri ".

Instanta l-a avertizat, luni, pe procurorul de sedinta sa faca toate demersurile necesare pentru a depune la dosarul "Cocaina pentru VIP-uri" inregistrarile audio-video utilizate ca probe in dosarul de cercetare penala.

Astfel, Curtea de Apel Bucuresti l-a avertizat pe procurorul de sedinta, care este reprezentant al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, sub sanctiunea amenzii, sa depuna pana pe 8 decembrie probele reprezentand casete audio-video.

Dosarul se rejudeca, in prezent la Curtea de Apel, dupa o decizie a instantei supreme. Tot judecatorii ICCJ a hotarat ca la dosar sa fie depuse aceste inregistrari, pentru ca procurorii au atasat la dosarul trimis spre judecare doar transcrierile casetelor.

La termenul de luni, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, de la care sunt cerute dovezile, a trimis o adresa in care mentioneaza ca respectivele probe se afla la Institutul National de Expertize Criminalistice. Instanta a dispus ca la termenul urmator, din 8 decembrie, sa fie citati ca martori Radu Nastase , Monica Robu si Razvan Burnea.

Parchetul General a anuntat, in octombrie, ca nu a gasit deocamdata casetele cu declaratiile martorilor din procesul in care Alexandru Tiriac este acuzat de trafic de droguri , iar judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au fixat, pe 20 octombrie, un nou termen pentru 10 noiembrie, pentru a fi aduse aceste casete. Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a trimis, pe 20 octombrie, o adresa catre Curtea de Apel Bucuresti, in care a specificat ca nu are cum sa gaseasca cele sase casete cu declaratiile martorilor, solicitand instantei sa ii comunice numarul seriilor casetelor pentru a putea fi identitficate.

Magistratii Curtii de Apel au decis sa trimita catre Ministerul Public numarul autorizatiilor prin care s-au inregistrat casetele, aceasta fiind singura informatie pe care instanta o detine in prezent. Totodata, instanta a cerut Parchetului "sa faca toate demersurile pentru a gasi probele, daca nu Curtea va amenda persoana responsabila pentru tergiversarea cauzei".

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.