Social

# instalare gpl #gpl

INSTALARE GPL

Gazul petrolier lichefiat (GPL) este un tip de „gaz lichid” care poate fi folosit ca si combustibil pentru o multime de scopuri, inclusiv alimentarea masinilor... Majoritatea masinilor pe benzina pot fi echipate cu un sistem de conversie la GPL, transformandu-le in „masini cu combustibil dublu” care pot functiona atat pe GPL, cat si pe benzina.

 

Daca masina dvs. nu este eficienta din punct de vedere al consumului de combustibil, atunci merita sa va ganditi la montarea instalatiei GPL. Daca costul instalatiei va face sa ezitati, atunci luati in considerare faptul ca este posibil ca in doi ani sa va fie returnate costurile, mai ales in cazul in care parcurgeti cel putin 15.000 km pe an.  

Avantajele instalatiei GPL

Principalul motiv pentru care atat de multi soferi „trec” de la benzina la gaz este, desigur, functionarea mai ieftina a masinii. Gazul este cu aproximativ 40% mai ieftin decat benzina, motiv pentru care este utilizat cu placere nu numai de catre persoanele private, ci si de catre companiile de transport sau corporatiile de taxi. Utilizarea acestui combustibil aduce economii anuale semnificative.

Al doilea motiv este valoarea ecologica a acestei solutii. Masinile cu instalatii pe gaz emit mult mai putine gaze cu efect de sera. Soferii lauda, de asemenea, performanta mai buna a masinii - rezervorul de benzina cantareste putin, ceea ce este important pentru masina. Instalatiile moderne sunt montate destul de simplu si sunt forte sigure. Nu exista risc de explozie a gazului. Instalatia GPL este o solutie atat economica, cat si ecologica.

Dezavantajele instalatiei  GPL

Desigur ca instalarea unui sistem de gaz intr-o masina are unele dezavantaje. In primul rand trebuie sa tinem minte ca trebuie sa pornim motorul pe benzina mai ales iarna, astfel incat intregul sistem sa fie incalzit. De asemenea, trebuie retinut faptul ca sistemul de gaz necesita inspectii regulate de instalare si service, ceea ce reprezinta un cost suplimentar. Masina trebuie alimentata din cand in cand cu benzina. Dezavantajul poate fi, de asemenea, spatiul limitat in portbagajul masinii atunci cand este montat un rezervor de gaz cilindric sau toroidal intern.

https://www.flaga.ro/

Sursa foto: flaga.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea