Social

#examen #inscriere #bacalaureat

Inscrierile la Bacalaureat incep in decembrie

Viitorii absolventi de liceu pot spune ca incep Bac-ul mai devreme. Ei vor incepe sa se inscrie pentru examenul de final de liceu inca din luna decembrie, datorita schimbarilor datelor de examen stabilite de Ministerul Educatiei.

Din anul scolar 2009 – 2010 examenul de bacalaureat va fi organizat dupa noul calendar adoptat de Ministerul Educatiei si conform noii metodologii, conform careia probele orale si de aptitudini se vor desfasura in timpul anului scolar. De aceea, pentru a participa la Bac, elevii vor incepe sa se inscrie inca din luna decembrie a acestui an.

Oficialii Ministerului Educatiei au anuntat ca elevii din clasele a XII-a si cei care au terminat liceul vor trebui sa-si depuna dosarele de inscriere la bacalaureat in perioada 14-18 decembrie. In plus, potrivit Cotidianul, sesiunea de bacalaureat ar putea fi mai scurta din anul scolar viitor.

Aceasta schimbare a datelor de inscriere ii preocupa pe inspectorii scolari , care vor trebui sa gestioneze cu succes noua situatie din scoli. Insa noile date ii bucura pe profesorii care se ocupa de organizarea examenului.

"Este bine ca a fost schimbata data inscrierilor, pentru ca munca aceasta cu dosarele este una destul de migaloasa si dureaza mult. Trebuie controlat strict fiecare dosar in parte pentru ca sunt multe persoane care au terminat liceul acum 20 de ani si vin sa dea Bacul si mai sunt cei care vin din provincie", a explicat Marian Banu, purtator de cuvant al Inspectoratului Scolar din Bucuresti.

Printre prioritatile inspectoratelor se afla acum informarea elevilor care au terminat in anii trecuti, insa nu si-au luat examenul de bacalaureat cu privire la noile date de examen.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea