Social

#inscrieri decalate #inscrieri clasa 0 #invatamant primar #elevi # inscrieri clasa I

Inscrierile in clasa pregatitoare si clasa I, decalate!

Prima etapa a inscrierilor la clasa pregatitoare incepe in 16 februarie, iar inscrierea direct in clasa I in 23 februarie, potrivit unui ordin al ministrului Educatiei.
 

"Am trimis, vineri, la Monitorul Oficial, ordinul privind inscrierea in invatamantul primar. Pregatirile pentru inscrierea in pregatitoare prima etapa incep in 16 februarie, iar pentru a doua etapa in 23 martie", a declarat, luni, agentiei MEDIAFAX, ministrul Educatiei, Mihai Sorin Campeanu.


Astfel, in 16 februarie, vor fi afisate, la fiecare unitate de invatamant, inclusiv pe site-ul acesteia, daca exista, si pe site-ul inspectoratului scolar, circumscriptiile scolare si planul de scolarizare propus, respectiv numarul de clase pregatitoare alocate. Tot atunci vor fi afisate: programul de completare a cererilor tip de inscriere, programul de evaluare a dezvoltarii psihosomatice a copiilor solicitata de parinti, informatiile care permit parintilor sa cunoasca activitatea specifica clasei pregatitoare si criteriile de departajare elaborate de fiecare scoala.

Intre 16 si 27 februarie, vor fi organizate in scoli intalniri pentru informarea si consilierea parintilor copiilor din gradinita care vor fi cuprinsi, in anul scolar 2015 - 2016, in invatamantul primar.

In perioada 18 - 26 februarie, va fi organizata in scoli Ziua portilor deschise, in care parintii si copiii pot vizita spatiile dedicate activitatilor claselor pregatitoare si pot purta discutii cu personalul unitatii de invatamant.

Intre 23 februarie si 13 martie, vor fi completate de parinti, online sau la unitatea de invatamant la care solicita inscrierea copiilor, cererile-tip de inscriere.

Pe 20 - 21 martie vor fi afisate listele cu candidatii inmatriculati, locurile ramase libere si copiii neinscrisi dupa prima etapa.

Sursa foto: home.bt.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea