Social

Inscrierea la gradinita, prelungita pana la 15 septembrie

Autoritatile cauta solutii de compromis pentru a rezolva criza locurilor din gradinite . Marian Banu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Municipal Bucuresti ( ISMB ), spune ca „solutiile sunt infiintarea unor grupe noi in spatii nefolosite din unitatile de invatamant, de tipul laboratoarelor". El a adaugat ca inscrierile se vor prelungi pana la 15 septembrie, in functie de locurile disponibile.

O alta metoda de a suplimenta numarul locurilor este, in viziunea autoritatilor bucurestene, cresterea efectivului la clasa, de la 20, cat prevede legea, la 25-30. Ioana Lazlo, directorul Gradinitei nr. 272 din Capitala, ne-a spus ca, in grupele mari de copii, scade calitatea educatiei. Necesarul de locuri in gradinite este estimat pentru Bucuresti la 57.000 de locuri, in timp ce numarul maxim de cereri care pot fi satisfacute este de 35.000.

Suprapopularea grupelor pare a fi solutia si la Cluj. Inscrierile au inceput marti, dar vor fi prelungite pana in septembrie. Anual, in acest judet sunt cu 1.500 de copii mai mult decat locurile disponibile in gradinite. In judet sunt in evidente 18.900 de prescolari .

500 de copii ieseni, pe dinafara

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Iasi (ISJI) sustin ca au fost alocate pentru anul scolar 2008/2009, 8.000 de locuri in gradinite pentru grupa mica, insa numarul cererilor este cu 500 mai mare. „Cele mai multe cereri sunt la gradinitele cu program prelungit . Deoarece, din 1976, nu s-a mai ridicat nici o gradinita noua la Iasi, ne confruntam anual cu o criza a locurilor pentru cei mici", a declarat Sabina Manea, purtator de cuvant al ISJ Iasi.

Nici la gradinitele cu program prelungit din Timisoara nu mai sunt locuri libere. In disperare de cauza, parintii au intocmit liste de asteptare, in speranta ca pana la urma se va elibera vreun loc.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea