Social

#studiu INS #romani #romance #ins

INS: Romancele, mai batrane decat barbatii din tara noastra

Populatia feminina este mai “imbatranita” decat cea masculina cu 3,1 ani, varsta medie feminina fiind de 45,1 ani, informeaza, luni, Institutul National de Statistica (INS).

Din cele peste 19,87 milioane de persoane care, la 1 ianuarie 2015, aveau resedinta obisnuita pe teritoriul Romaniei pentru cel putin 12 luni, peste 10,163 milioane erau femei, reprezentand 51,1% din totalul populatiei rezidente.

“In mediul urban, ponderea femeilor din tara noastra este mai pronuntata decat in cel rural; 5.582,9 mii locuiesc la oras, reprezentand 52,2% din totalul populatiei urbane. In mediul rural, ponderea populatiei feminine este de 49,9%. Populatia feminina a avut o pondere mai mare decat populatia masculina in 40 de judete, exceptie facand judetele Vaslui si Tulcea. Cea mai mare pondere a femeilor varstnice (de 65 de ani si peste) a fost inregistrata in judetele Satu Mare, municipiul Bucuresti si Prahova, iar cea mai scazuta in Bistrita-Nasaud si Covasna”, se arata intr-un comunicat al INS.

Potrivit acestuia, cele mai multe femei varstnice traiesc in mediul rural (53,2% din totalul femeilor de 65 ani si peste).

“Contingentul fertil (femei in varsta intre 15 si 49 ani) numara 4.662.350 persoane, potentialele mame reprezentand astfel 23,4% din totalul populatiei, adica aproape jumatate din totalul populatiei feminine (45,8%)”, informeaza INS.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea