Social

#beneficii inot #optional #inot #an scolar #beneficii

Inotul, optionalul din timpul anului scolar si beneficiile lui

Vacanta de vara se apropie de sfarsit si copiii se pregatesc sa revina la scoala. Toti parintii responsabili stiu ca un copil are nevoie, pe langa studiul materiilor scolare, si de activitati sportive care sa-l ajute sa-si intareasca sanatatea.

 

Una dintre cele mai potrivite activitati sportive pentru elevi este inotul, care ajuta la corectarea deficientelor coloanei vertebrale, corectand postura deficienta care apare frecvent din cauza pozitiei incorecte in care multi copii stau in banca, in timpul orelor. Aceste deficiente se pot corecta prin cursurile de inot, in mod special in timp ce copilul inoata folosind procedeul Spate.

Totodata, apa este un remediu excelent pentru reducerea stresului la care sunt supuse articulatiile. Practicand inotul, fiecare copil are parte de o crestere corecta si sanatoasa din punct de vedere postural.

Apoi, pe masura ce copiii cresc, pot aparea diferite afectiuni cum ar fi scolioza, lordoza, cifoza - toate fiind cauzate de modul gresit de a sta in banca si de a scrie. Toate aceste afectiuni pot fi corectate in timp ce copilul practica regulat inotul.

Pe langa beneficiile inotului pentru sanatatea scolarilor, practicarea acestui sport ajuta la imbunatatirea rezultatelor scolare. Acest lucru se intampla datorita faptului ca inotul dezvolta si imbunatateste abilitati esentiale pentru invatare precum atentia, coordonarea, perseverenta si munca in echipa.

De asemenea, inotul asigura reducerea stresului, un somn sanatos si mentinerea sub control a greutatii copiilor.

Inotul este un sport ce poate fi practicat pe tot parcursul anului. De altfel, beneficiile descrise mai sus pot fi obtinute in conditiile practicarii regulate a cursurilor de inot, aproximativ de doua ori pe saptamana. inotul in sezonul rece este benefic pentru copii, contribuind puternic la imbunatatirea sistemului imunitar.

Conditiile de la bazinele Swimming Team Regie si Swimming Team Fundeni sunt optime pentru a practica acest sport pe parcursul tuturor celor patru anotimpuri: ambele bazinele sunt de interior, apa are o temperatura constanta de 30 grade Celsius, iar temperatura aerului este de 30-32 de grade, indiferent de anotimp. in timpul verii, parintii se pot relaxa pe sezlong in timp ce isi urmaresc copiii cum fac progrese la inot.

Copiii care, dupa ce invata miscarile de baza ale inotului, indragesc acest sport, pot alege sa practice inotul de performanta la bazinele noastre, pentru a-si depasi limitele.

Urmariti site-ul club-inot.ro si pagina de Facebook Club inot Swimming Team pentru a fi la curent cu noutatile si ofertele clubului.

Despre Clubul de inot Swimming Team

Swimming Team este un club de inot infiintat in anul 2011 care opereaza doua bazine din Bucuresti: bazinul Swimming Team Regie (str. Larisa, nr. 2), unde activeaza patru antrenori de inot si 10 instructori, si bazinul Swimming Team Fundeni (str. Agricultori nr. 18-20, zona Sos. Fundeni), cu doi antrenori si trei instructori. Clubul de inot promoveaza stilul de viata sanatos in randul copiilor si adultilor.

Unul dintre obiectivele Clubului de inot Swimming Team este pregatirea sportivilor de performanta, momentan din grupa de inot de performanta a clubului facand parte aproximativ 100 de sportivi.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea