Social

#securitate #colaborator #ungaria #legea presei #heltai peter

Initiatorul legii presei din Ungaria, colaborator al Securitatii din Romania

Magnatul de presa , omul care sta in spatele controversatei legi a presei din Ungaria, a colaborat cu Securitatea din Romania. Peter a fost deconspirat chiar de una dintre "victimele" sale, artistul plastic Tibor Gall, fost dizident de la Cluj, anunta RFI .

Publicatia maghiara “Elet es Irodalom” a relatat intr-un numar dedicat grupului de specialisti care a gandit controversata lege a presei ca “cel care a elaborat toate astea in prezent s-a retras din viata publica , intrucat asa cum s-a aflat, in calitatea sa de colaborator al Securitatii, cu ani in urma, intr-un segment mult mai acoperit al spatiului public, a depus marturie despre prietenii sai".

Tibor Gall, care a parasit Romania in anul 1987,  i-a declarat corespondentului la Berlin, William Totok,  ca personajul misterios la care fac referire jurnalistii maghiari esteHeltai Peter , care a fost informatorul Securitatii sub acoperire - cu numele  de 'Hegel'".

din Ungaria, care a intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2011, a starnit un val de critici internationale. Ea prevede amenzi care ajung la 73.000 de euro pentru posturile de televiziune si radio, in cazul in care jurnalistii aduc "atingere interesului si ordinii publice si moralei".
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea