Social

#obezitate #fast-food #romani obezitate #surplus ponderal

Ingrijorator: Un roman din patru are probleme cu kilogramele in plus

Comisia Europeana a tras, de curand, un semnal de alarma in ceea ce priveste sanatatea populatiei Europei. Potrivit ultimelor date furnizate de aceasta institutie, unu din patru romani este supraponderal, iar Romania se afla pe locul trei in Europa in ceea ce priveste gradul ridicat al obezitatii.

In urma cu 10 ani, Romania se situa pe locul 24 in clasamentul obezitatii in Europa. Acum insa, ultimele statistici arata ca englezii sunt cei mai grasi din Europa, fiind urmati de maltezi si de romani.

Nutritionistii spun ca aceasta ascensiune rapida a tarii noastre in ceea ce priveste rata obezitatii se datoreaza "trecerii primei generatii fast-food de dupa '90 in randul adultilor".

De asemenea, o alta cauza a obezitatii este lipsa unei educatii alimentare.

"Din pacate, majoritatea celor care au probleme cu greutatea isi doresc sa scape de surplusul ponderal peste noapte. Asa se explica faptul ca peste 80% din cei care mi se adreseaza au urmat cel putin o dieta de infometare, au slabit si au crescut apoi in greutate mai mult decat la inceputul dietei", a explicat dr Lygia Alexandrescu, citata de "Libertatea".

Sursa foto: descopera.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea