Social

#pandemie coronavirus #coronavirus #abandon #pandemie #abandon copii

Ingrijorator! Pandemia duce la cresterea abandonului. 72 de copii dintr-o singura comuna, dati in grija statului

Pandemia de coronavirus duce la crestera abandonului copiilor. In numai doua luni, 72 de copii dintr-o singura comuna au fost dati de parinti in grija statului, deoarece nu mai au cum sa-i creasca.

Tragedia se intampla intr-o comuna de la granita judetelor Iasi si Vaslui. 

Pandemia mai are insa un efect negativ, spun psihologii. Adultii devin tot mai agresivi si asta duce la cresterea si inasprirea abuzurilor fata de minori.

In Iasi, familii nevoiase au renuntat si la zece minori. In centrele din Bistrita, chiar zilele acestea, urmeaza sa ajunga doi bebelusi nascuti prematur, abandonati.

O femeie din judetul Iasi, cu opt copii, a dat 7 dintre acestia in ingrijirea statului. Doar unul a mai ramas in grija lor. Familia se confrunta cu o saracie lucie, iar tatal, alcoolic nu munceste si nu aduce bani acasa. In schimb isi bate copiii fara mila. Sapte minori, cu varste intre 4 si 17 ani, au fost luati de stat din sanul acestei familii.

Doar in judetul Iasi au fost abandonati, in primele sase luni ale anului, 166 de minori. Cu 16% mai mult, fata de aceeasi perioada a lui 2019. Sunt cazuri in care statul a preluat si zece copii din aceasi familie, potrivit stirileprotv.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea