Social

#natto #inghetata care nu se topeste #inghetata

Inghetata care nu se topeste, ideala pe canicula

Cercetatorii scotieni din cadrul Universitatilor Edinburgh si Dundee au creat un sortiment de inghetata care nu se topeste. Oamenii de stiinta au adaugat in retea clasica o proteina dintr-un aliment japonez traditional, care face ca preparatele culinare sa isi pastreze forma solida pentru o perioada mai indelungata, informeaza dailymail.co.uk.

 

Proteinele, care "leaga" impreuna aerul, grasimile si apa din inghetata, este continuta intr-un aliment japonez traditional, servit la micul dejun, denumit "natto".

De asemenea, proteina respectiva impiedica inghetata sa cristalizeze atunci cand este pusa la congelator, generand, in schimb, o crema cu o consistenta omogena si onctuoasa.

Noua descoperire va permite producatorilor de inghetata sa foloseasca in procesul de fabricatie mai putine grasimi saturate, iar noile sortimente de inghetata vor contine astfel mai putine calorii. Noile sortimente de inghetata ar putea fi lansate pe piata intr-un interval de pana la cinci ani.

Sursa foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea