Social

#paianjeni invazie #ploaie paianjeni # stiri bizare

Infiorator! Ploaie cu paianjeni

Un fenomen ciudat a avut loc in Australia la inceputul lunii. Intr-o regiune din sudul tarii a plouat cu pui de paianjeni, locuitorii observand cum milioane de insecte cad pur si simplu din cer.

Potrivit oamenilor de stiinta, un astfel de fenomen nu este numai posibil, ci si comun in anumite regiuni. "Intreaga zona era acoperita de niste paianjeni mici si negri si cand m-am uitat spre Soare am observat ca se formase un tunel de panza care urca zeci de metri", a povestit Ian Watson, un localnic.

Specialistii au insa o explicatie pentru neobisnuita "ploaie de paianjeni". Biologul Martyn Robinson de la Muzeul Australian a punctat ca ar exista doua cauze. Aceste arahnide au o tehnica de migrare care presupune catararea pana intr-un punct inalt si aruncarea panzei spre sol.

O a doua tehnica este cea din cazurile ploilor abundente si indundatiilor. Pentru a se feri de nivelurile ridicate ale apei paianjenii arunca panza in aer pentru a prinde un curent care sa-i duca intr-o zona uscata. Astfel apare fenomenul numit "par de inger", adica acoperirea unor zone vaste cu un strat gros de panza de paianjen.

Sursa foto: pixshark.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea