Social

#infectii creier #efecte infectii # coeficient de inteligenta #iq #infectii

Infectiile ne prostesc!

O simpla infectie la nivelul corpului poate avea un impact atat de puternic asupra creierului, incat poate duce la scaderea coeficientului de inteligenta, potrivit unui nou studiu.

Cu cat mai numeroase sunt infectiile cu atat mai mare este impactul la nivel cerebral, avertizeaza cercetatorii danezi, din cadrul Universitatilor din Copenhaga si Arhaus, citati de Daily Mail. Ei avertizeaza ca efectul poate dura ani de zile.

In timp ce efectul a fost observat in urma infectiilor aparute in diferite parti ale corpului – cum ar fi stomacul, tractul urinar sau la nivel tegumentar – manifestarea cea mai puternica a aparut in urma infectiilor la nivelul creierului.

Cercetatorii au observat ca cei care fusesera internati in spital ca urmare a unei infectii aveau un coeficient de inteligenta mai mic cu 1.6 decat media. in cazul celor care au ajuns la spital de cinci sau mai multe ori, scorul era cu 9.44 mai mic decat media. Coeficientul mediu de inteligenta nu depaseste 115.

Potrivit studiului, publicat in revista PLOS ONE, cu cat infectia este mai severa, cu atat mai puternic  este efectul asupra creierului.

“Infectiile erau asociate, pana acum, atat cu depresia cat si cu schizofrenia, fiind demonstrata si legatura cu modificarea capacitatilor cognitive in cazul pacientilor diagnosticati cu dementa. Acesta este primul studiu de anvergura care sugereaza ca infectiile pot afecta atat creierul cat si capacitatile cognitive ale pacientilor sanatosi” sustine Benrós. Acesta a adaugat ca nu doar infectiile ci si sistemul imunitar poate avea un rol in afectiuni mintale.

in mod normal, creierul este protejat de sistemul imunitar, dar poate fi, totusi, afectat de infectii si inflamatii.

“Putem observa ca si creierul este afectat de tot felul de infectii, astfel ca este important sa continuam cercetarile in privinta mecanismelor care stau in spatele legaturii dintre sistemul imunitar si sanatatea mintala”, a mai spus Benrós.

Sursa foto: playbuzz.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea