Social

Infarctul, prevenit prin schimbarea stilului de viata

Daca in anul 2006 la Institutul National de Statistica se inregistrau 25.000 de cazuri de infarct miocardic acut, 6.000 de cazuri de infarct miocardic, ulterior, 100.000 de cazuri de cardiopatie ischemica cronica si 125.000 de cazuri de angina pectorala, fiind diagnosticate 350.000 de cazuri noi.

Peste 23.000 de romani au decedat din cauza infarctului miocardic acut, iar 31.000 a cardiopatiei ischemice cronice, situatia continuand sa se agraveze. Vestea buna este ca infarctul poate fi prevenit prin: controlul nivelului glicemiei, colesterolului, al tensiunii arteriale, al greutatii corporale si... stresului.

Nu neglijati miscarea si exercitiile fizice; luati preventiv aspirina si, la indicatia medicului, betablocante (propranolol, metoprolol, atenolol), care au dovedit ca reduc sansa unui al doilea infarct miocardic si imbunatatesc supravietuirea. Consumati alimente bogate in acizi grasi Omega-3, cum ar fi pestele si suplimentele cu ulei de peste .

Aportul crescut de acizi grasi Omega-3 scade riscul de moarte subita din cauza infarctului. De real ajutor sunt si suplimentele de multivitamine , cu 400-800 mg. acid folic, care ajuta la reducerea nivelelor de homocisteina din sange, care pot agrava ateroscleroza.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea