Social

#eruptie vulcan #tsunami #victime #indonezia #cutremur

Indonezia, blestemata! Eruptie vulcanica, dupa ce tara a fost afectata de cutremur si tsunami

Indonezia pare a fi blestemata, deoarece necazurile se tin lant. Dupa ce a fost afectata de un cutremur puternic, de 7,5 grade pe scara Richter si lovita de un tsunami, Indonezia se confrunta acum si cu o eruptie vulcanica.
 

Un vulcan a erupt miercuri dimineata pe insula Sulawesi din Indonezia, la doar cateva zile dupa cutremurul devastator urmat de un tsunami, in urma caruia si-au pierdut viata peste 1.300 de persoane, insa bilantul deceselor este asteptat sa creasca, deoarece echipele de interventie nu au reusit sa ajunga in zonele greu accesibile din Palu.

Conform unui expert in activitatea vulcanica, eruptia a fost provocata de cutremurul cu magnitudinea de 7.5 grade pe scara Richter produs vineri.

"Cel mai probabil cutremurul a declansat eruptia vulcanica, dar pentru o concluzie finala este nevoie de o cercetare", a declarat Kasbani, exper în activitatea vulcanica.

Autoritatile locale nu au ordonat momentan evacuarea cetatenilor, dar au emis o avertizare de trafic aerian ingreunat din cauza cenusei vulcanice din aer, care a ajuns pana la 6.000 de metri inaltime, scrie mediafax.ro.

Sursa foto: todayonline.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea