Social

#atentate india #arestati #extremisti #morti

India: Trei extremisti, arestati la hotelul Taj Mahal

Serviciile de securitate indiene au arestat trei extremisti , intre care un cetatean pakistanez, intr-unul dintre hotelurile din Bombay atacate de indivizi inarmati, a anuntat vineri agentia indiana de presa PTI, in timp ce sapte ostatici de la un centru evreiesc au fost eliberati, informeaza AFP.

Agentia PTI, care citeaza surse oficiale, precizeaza ca arestarea celor trei extremisti a avut loc in hotelul Taj Mahal . Pakistanezul a spus ca se numeste Ajmal Amir Kamal si ca locuieste la Faridkot, in Pakistan .

Potrivit PTI, extremistii sunt membri ai organizatiei Lashkar-e-Taiba, un grup armat islamist cu baza in Pakistan, devenit celebru dupa ce a atacat Parlamentul indian in 2001, aducand tara in pragul razboiului cu Islamabadul.

Pakistanezul ar fi declarat anchetatorilor indieni, potrivit agentiei, ca face parte dintr-un grup de 12 extremisti care au venit la bordul unei nave comerciale pana la circa zece mile marine de limita apelor teritoriale indiene, iar de acolo au ajuns la Bombay cu o salupa.

Anterior, premierul indian Manmohan Singh declarase ca atacurile coordonate de miercuri seara au fost comise de un grup cu baza "in afara" Indiei, o aluzie la Pakistan, tara vecina si rivala a Indiei. Un responsabili militar indian, generalul R.K. Hooda, care conduce operatiunile la Bombay, a afirmat ca agresorii sunt originari de dincolo de frontiera, posibil din Faridkot, Pakistan.

Guvernul pakistanez a dezmintit orice legatura cu aceste atentate soldate cu cel putin 125 de morti si 300 de raniti. Pe de alta parte, islamistii au eliberat sapte persoane luate ostatice intr-un complex de locuinte din Bombay care adapostea si un centru evreiesc, a anuntat un oficial indian din serviciile de securitate.

Nationalitatea lor nu a fost precizata, insa, potrivit imaginilor transmise de televiziuni, din grupul eliberat faceau parte straini. Totusi, un diplomat israelian prezent la fata locului a declarat pentru AFP ca persoanele eliberate veneau "din alte cladiri" si ca un numar nedeterminat de persoane erau inca blocate in centrul evreiesc.

Complexul a fost unul dintre cele zece obiective vizate de agresorii care au lansat miercuri seara o serie de atacuri coordonate la Bombay. Potrivit unor oficiali, comandourile politiei continuau sa inspecteze hotelul invecinat Oberoi/Trident, unde un numar mare de locatari , in special straini, fie s-au ascuns in camere, fie sunt tinuti ostatici. Aceleasi surse au declarat ca operatiunea fortelor de securitate de la hotelul Taj Mahal este practic incheiata si ca nu a mai ramas decat un islamist ranit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea