Social

"Independentul" Prigoana e membru PD-L de trei ani

Prezumtivul candidat al PD-L pentru sectorul 4, omul de afaceri Silviu Prigoana, recunoaste ca de mai bine de trei ani este membru in fostul partid al lui Traian Basescu.

Daca Silviu Prigoana va candida in alegerile locale care vor avea loc peste doua luni, el nu va candida independent. Motivul: este de mai bine de trei ani membru al PD-L sector 4. „Da, sint membru la sectorul 4 de vreo trei ani. Asta daca nu m-au dat aia afara intre timp. Eu, unul, nu mi-am dat demisia“, ne-a declarat ieri Silviu Prigoana.

De altfel, in ultima vreme, omul de afaceri este vehiculat drept unul dintre candidatii PD-L pentru unul dintre sectoarele 4 si 5. Surse din conducerea PD-L sustin ca deja s-a stabilit ca Prigoana sa candideze la sectorul 4.

„Nu este nimic stabilit. Mai vedem. Nu stiu daca la ora asta exista vreun partid care sa accepte conditiile mele. Pentru ca, daca voi candida, voi pune niste conditii. Aceste conditii trebuie trecute intr-un contract. Pentru ca, daca nu vor fi respectate, eu imi dau demisia a doua zi“, spune Prigoana.

Una dintre cele mai importante conditii este aceea ca Bucurestiul sa fie transformat in metropola, iar primarii de sector sa fie desfiintati, urmind sa devina consilieri zonali. Potrivit surselor, PD-L este pregatit sa semneze un astfel de contract cu Prigoana, insa dupa ce acesta va avea o discutie cu liderii centrali ai partidului.

Acest lucru este cerut si de Prigoana. „Voi accepta sa fiu candidat, insa doar dupa ce voi avea discutii cu liderii PD-L. Mi se pare normal sa discut acest lucru o data cu presedintele filialei din sectorul 4, apoi cu presedintele organizatiei de Bucuresti, adica cu domnul Blaga, si bineinteles cu presedintele Emil Boc“, spune Prigoana.

Legaturile dintre Silviu Prigoana si PD-L sint destul de strinse. Pe de-o parte, este asociat cu Mircea Preda, fiul vicepresedintelui PD-L Cezar Preda, in firma de salubritate Rosal, pe care o detine in calitate de actionar majoritar. Pe de alta parte, este bun prieten cu Mircea Raicu , directorul general al unei alte firme de salubritate, REBU.

Mircea Raicu este verisorul lui Romeo Raicu, presedintele filialei PD-L sector 4. In plus, Prigoana nu a tinut secreta nici apropierea dintre el si primarul sectorului 3, Liviu Negoita , apropiere pe care o considera una dintre principalele calitati pe care le are in vederea unei eventuale candidaturi . „Astia patru ani am invatat administratie de la Negoita. Am stat linga el si mi-am notat ce trebuie sa fac“, spune Prigoana.

In relatii la fel de bune este si cu presedintele Traian Basescu, liderul neoficial al PD-L, sau cu actualul primar general al Capitalei, Adriean Videanu. Amindoi au fost prezenti, in urma cu doua saptamini, la botezul fiului sau cel mai mic, Maximus Prigoana.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea