Social

#plafon indemnizatii mame #lege indemnizatii mame #ICC #indemnizatii copii

Indemnizatiile pentru mame, plafonate din nou? Prima indemnizatie suspendata!

Noua lege privind indemnizatia de crestere a copiilor “costa” statul, lunar, cu  20 de milioane mai mult decat era prevazut, adica 70 de milioane de lei! Odata cu eliminarea plafonului, indemnizatia pentru mame  ajungea si la 35.000 euro!

Conform statisticilor  Ministerului Muncii pentru luna iulie, 0,17% din totalul celor 142.990 beneficiari de ICC, adica 242 persoane, consuma o treime din bugetul alocat, in conditiile in care, in judetul Suceva, de exemplu, media indemnizatiei este de doar 1.182 lei. Oficialii spun ca legea care elimina plafonul trebuie rediscutat, pentru a elimina inechitatile.

Cele mai mari indemnizatii pentru cresterea copilului in luna iulie, potrivit statisticii Ministerului Muncii:

  • Judetul Sibiu: 159.084 lei (35.000 de euro)
  • Bucuresti, sector 1: 94.168 lei
  • Judetul Constanta: 74.693 lei
  • Bucuresti, sector 5: 56.132 lei
  • Bucuresti, sector 6: 41.418 lei
  • Bucuresti, sector 3: 39.166 lei

„In acest moment, dupa numai o luna de aplicare a masurii adoptate in prima parte a anului de catre Parlament, se inregistreaza deja un dezechilibru in distribuirea echitabila a resurselor bugetare alocate pentru plata ICC, iar aceasta situatie trebuie dezbatuta public in urmatoarea perioada“, anunta ieri Ministerul Muncii.

Astazi au fost anuntate primele masuri.  Plata indemnizatiei de 35.000 de euro acordata lunar pentru cresterea copilului a fost suspendata in urma unui control al Ministerului Muncii, anunta Digi 24. Aceasta era incasata de catre un barbat din judetul Sibiu, proprietar al mai multor firme

ANPIS a cerut ANAF sa faca verificari in cazul beneficiarului celei mai mari indemnizatii de crestere a copilului, pentru a se stabili daca acordarea acesteia este legala, au declarat pentru News.ro reprezentantii ANPIS, care au precizat ca, pana la finalizarea cercetarilor plata nu va mai fi facuta.

Sursa foto: pixabay
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea