Social

#indemnizatie #copil #crestere copil #crestere indemnizatie

Indemnizatia de crestere a copilului va creste cu 10% de la 1 octombrie

Camera Deputatilor a adoptat, marti, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 124/2011, care prevede majorarea indemnizatiei maternale de la 75% la 85% din venitul net, incepand cu data de 1 octombrie 2012.

Propunerea a fost adoptata cu 219 voturi "pentru", un vot "impotriva" si trei abtineri, Camera Deputatilor fiind for decizional.

Totodata, legea stipuleaza ca se va renunta la conditionarea acordarii concediului de crestere a copilului si a indemnizatiei maternale doar pentru trei copii din familei.

Aceeasi lege mai prevede acordarea sumei suplimentare de 600 lei, pe perioada suprapunerii cazurilor in care persoana se afla cu un copil in perioada de concediu si indemnizatie in baza OUG nr.148/2005 si naste/adopta/ia in plasament sau tutela un copil, in baza OUG nr.111/2010. Reglementarea va avea efecte doar pentru situatiile aflate in plata sau pentru cele care se vor produce dupa adoptarea legii.

Proiectul legislativ urmeaza a fi trimis spre promulgare.

Sursa foto: ghimpele.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea