Social

Indemnizatia de crestere a copilului ar putea reveni la forma initiala

Guvernul ia in calcul o posibila revenire la forma initiala a indemnizatiei de crestere a copiilor, a anuntat, miercuri, Claudia Boghievici, ministrul Muncii.

"Revenirea la forma initiala a indemnizatiei pentru cresterea copilului sunt convinsa ca va fi discutata odata cu revenirea salariilor, pentru ca este o masura care a fost luata impreuna cu reducerea salariilor. Sunt convinsa ca indicatorii economici pe luna aprilie vor prezenta daca acest lucru este posibil sau nu", a spus Boghicevici.

"Analiza pe luna aprilie a indicatorilor macroeconomici va stabili clar daca acest lucru este posibil sa nu, iar daca acest lucru va fi posibil, cu siguranta va avea loc si revenirea salariilor, si reintregirea indemnizatiilor pentru cresterea copilului, in functie de ce economia reala poate sa sustina", a adaugat ministrul Muncii.

In 2010, odata cu taierea salariilor bugetarilor, s-a operat si o reducere cu 15% a indemnizatiei de maternitate. Diminuarea a fost aplicata la suma rezultata din calculul a 85% din media salariilor pe ultimele 12 luni. Tot atunci, s-a stabilit ca valoarea acestei indemnizatii nu poate depasi 3.400 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea