Social

#stomatologie #digital smile design

Incursiune in Digital Smile Design, noul concept in stomatologie

Despre Digital Smile Design (DSD) nu sunt multi cei care pot vorbi si pot da explicatii pertinente. Este un nou concept in stomatologie. Multi se intreaba daca nu cumva DSD este o noua "fita cotidina". Mai mult, poate, pentru carcotasi, chiar o mondenitate inconjurata de rasfat.

Dar, de fapt, ce este DSD in afara de sedintele foto, de machiaj si zambet, de prelucrare de imagine? Nu! Nu sunteti la fotograf si nici nu veti aparea intr-un ziar monden. Este un simplu act profesional care, la sfarsitul tratamentului stomatologic, va participa in mare parte la reusita zambetului perfect, asa cum il doriti. Digital Smile Design este, cu alte cuvinte, o previzualizare a zambetului perfect de catre pacient.

Printre primii care au adoptat acest "concept occidental", un concept plin de corectitudine si de bune intentii pentru pacient si medic, sunt cei de la Neoclinique. Doua clinici de stomatologie in puncte opuse ale orasului Bucuresti (Militari si Unirea) sunt centrele Neoclinique.

Ce inseamna pentru pacient DSD? Presupune manopere dureroase si complicate?

Pentru pacient, DSD inseamna multe poze si multe discutii despre dintii sai. 

Pacientul cu o reabilitare complexa, in momentul in care se prezinta in clinica, este conssultat, i se face o radiografie panoramica si un set de fotogafii si este rugat sa explice tot ceea ce il supara la dintii sai.

Echipa formata din medicii si tehnicienii care vor rezolva cazul respectiv se intalneste si concepe un plan de tratament.

In cazul reabilitarilor estetice, proteticianul realizeaza una sau mai multe simulari computerizate care prefigureaza viitorul zambet al pacientului.  Dupa prezentarea planului de tratament, daca pacientul il accepta, se apeleaza la noi instrumente de prefigurare a zambetului: wax-up si mock-up. Este vorba despre o simulare din ceara a situatiei la care dorim sa ajungem urmata de o simulare reala in cavitatea bucala. O proba a zambetului final fara ca sa punem deloc freza pe dinti.

Abia in momentul in care pacientul si-a dat acordul, se incepe reabilitarea complexa.

Ce inseamna DSD pentru medicul stomatolog?

Pentru practician, DSD inseamna in primul rand control.

Lucrarea finala nu este lasata pe seama imaginatiei tehnicianului, ci este transpunerea simularii care a primit acordul pacientului.

DSD inseamna si siguranta

Medicul stie cu certitudine ca reabilitarea sa va fi exact asa cum si-o doreste pacientul, fara sa fie necesare numeroase modificari si retusuri.

Nu in ultimul rand, Digital Smile Design inseamna economie de materiale si timp pentru medic si pacient. Timpul investit in discutii si simulari se recupereaza usor, prin reducerea numarului de probe si mici retusuri.

Pentru societatea in care traim, estetica zambetului si aspectul general ingrijit sunt primordiale. Acest lucru face ca numerosi pacienti sa se adreseze medicului stomatolog pentru imbunatatirea fizionomiei si astfel de lucrari nu se pot face "pe incercate". De aceea, de multe ori incercarile devin costisitoare.

In concluzie, data viitoare cand mergeti la medicul stomatolog, cum ar fi sa va probati zambetul?

Specialisti DSD Neoclinique:
Dr. Caravan Alexandra, Clinica Militari, 
0214303365, 0214303199, 
www.neoclinique.ro, office@neoclinique.ro

Dr. Munteanu Eliza, Clinica Unirii, 
0213202220, 0213202230, 
www.neoclinique.ro, office@neoclinique.ro

Dr. Cogalniceanu Georgeana, Clinica Unirii, 
0213202220, 0213202230, 
www.neoclinique.ro, office@neoclinique.ro

Dr. Irimia Anca, Clinica Unirii, 
0213202220, 0213202230, 
www.neoclinique.ro, office@neoclinique.ro

Dr. Cioric Gina, Clinica Militari, 
0214303365, 0214303199, 
www.neoclinique.ro, office@neoclinique.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea