Social

Inculpatii arestati in dosarul Electrica Banat, pusi in libertate

Curtea de Apel Timisoara a dispus ieri punerea de indata in libertate a celor 12 inculpati arestati in dosarul Electrica Banat, dupa ce a constatat nulitatea absoluta a incheierii prin care Tribunalul Timis a dispus in data de 6 octombrie 2005 prelungirea arestarii preventive a acestora.





Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Timisoara, Bogdan Olcean, a declarat ieri ca "magistratii acestei instante au admis recursul inculpatilor, care au contestat ultimul mandat de arestare preventiva si au casat incheierea penala a instantei inferioare, respectiv Tribunalul Timis. De asemenea, Curtea de Apel constata incetarea de drept a masurii arestarii inculpatilor si dispune punerea de indata a acestora in libertate ".

Potrivit avocatilor inculpatilor, nulitatea absoluta a fost invocata chiar de ei, dupa ce au constatat ca judecatorul de la Tribunalul Timis, care a dispus prelungirea arestarii preventive la ultimul termen de judecata nu a pus si minuta la dosar prin care sa sustina incheierea.

Pe de alta parte, surse judiciare sustin ca minuta este rezultatul deliberarii si ea trebuie sa insoteasca orice decizie a judecatorilor. Cu toate acestea, cei 12 inculpati aflati in Penitenciarul "Popa Sapca" din Timisoara vor fi pusi in libertate pana cel tarziu in aceasta seara.

Conform unui comunicat al Parchetului National Anticoruptie, acestia au fost cercetati pentru prejudicierea societatii cu peste 200 miliarde de lei vechi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea